Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

1 κιλο γιαούρτι στραγγιστό
1 ζαχαρουχο γάλα
1 φάκελο ζελέ λεμόνι
ξύσμα λεμονιού
1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (110γρ)

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε το γλυκό μας φτιάχνοντας πρώτα το ζελέ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200ml βραστό νερό, και το ζελέ. Στην συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτεί καλά. Έπειτα προσθέτουμε και 200 ml παγωμένο νερό. Ακολουθούμε ουσιαστικά τις οδηγίες που λέει η συσκευασία του ζελέ. Ανακατεύουμε καλά και μόλις είναι έτοιμο το ζελέ, το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά με 15 λεπτά. Θέλουμε μόνο να κρυώσει και όχι να σταθεροποιηθεί.

Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε την κρέμα με το γιαούρτι. Βάζουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε λίγο με το μίξερ να αφρατέψει λίγο. Αφού αφρατέψει, προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα, χτυπώντας παράλληλα. Αφού ανακατευτούν καλά ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε και το κρύο ζελέ σε δόσεις, ανακατεύοντας παράλληλα.

Σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε την κρέμα με το γιαούρτι. Παίρνουμε στην συνέχεια τα μπισκότα και διακοσμούμε το γλυκό τρίβοντας τα μπισκότα από πάνω από την κρέμα.

Το γλυκό είναι έτοιμο. Το βάζουμε στην συντήρηση για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα για να σταθεροποιηθεί και για να μπορέσουμε να το σερβίρουμε.

Πολύ νόστιμο γλυκό για τους λάτρεις του λεμονιού και πολύ ελαφρύ!

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΠρωτότυπη παραλλαγή Προφιτερόλ στο ταψί
Επόμενο άρθροΓια να έχεις και εσύ το δικό σου πετιμέζι