Η Συνταγή είναι από κ. Kyriaki Orfanidou – “Stin koyzina Mmm… ou”.

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζυμη θα χρειαστουμε

500ml νερο
Λιγο ξυδι
Ενα φλυτζανακι μικρο σπορελαιο
Αλευρι οσο παρει για μια ζυμη σφιχτη
Και μαργαρινη μαλακια για το βουτηρωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφηνουμε τη ζυμη να ξεκουραστει και να αποκτήσει ελαστικοτητα για καμια ωρα. Μετα τη χωριζουμε στη μεση και ανοιγουμε το φυλλο.

Βουτηρωνουμε, διπλωνουμε, ξαναβουτηρωνουμε, ξαναδιπλωνουμε μεχρι να γινει φακελος.

Αφηνουμε να ξεκουραστει στο ψυγειο για αρκετες ωρες ή ακομα και ολοκληρη νυχτα αν δεν βιαζομαστε. Μετα ανοιγουμε τα φυλλα και το ενα μπαινει κατω και το αλλο πανω.

Για τη γεμιση θα χρειαστουμε:
1 κιλο σπανακι
2 πρασα
Ενα κρεμμυδι
Ανιθο
Περιπου μισο κιλο φετα
2 αυγα χτυπημενα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκοβουμε τα 2 πρασα και το κρεμμυδι, τα τσιγαριζουμε και μετα προσθετουμε λιγο λιγο το σπανακι. Αφου μαγειρευτουν ολα μαζι τα σουρωνουμε για να φυγουν τα υγρα.

Βαζουμε το ενα φυλλο σε λαδωμενο ταψι, ριχνουμε τη γεμιση, τριβω το τυρι, προσθετουμε τον ανιθο και περιχυνουμε με τα δυο χτυπημενα αυγα.

Απο πανω αλοιφουμε με σπορελαιο. Δεν αφηνει το πανω φυλλο να γινει τραγανο.

Ειναι καλυτερα με σπορελαιο. Ψηνουμε για 35 λεπτα. 20 λεπτα στους 250 βαθμους και 15 στους 200.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Kyriaki Orfanidou “Stin koyzina Mmm… ou”.