Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Δεμερτζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Η νοστιμιά βγαίνει μέσα απ την εικόνα..

Υλικά
για τη βάση μπισκότου

250 γρ. μπισκότα Gran Cereale Digestive, τριμμένα
60 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο

Διαφήμιση

Υλικά
για τη γέμιση

900 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
80 ml κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1) Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα τσέρκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 180oC.

2) Σε μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα τη ζάχαρη και το βούτυρο με τα δάχτυλά μας. Πιέζουμε την τριφτή ζύμη στον πάτο και την υψώνουμε 2-2,5 εκ. στα τοιχώματα της φόρμας. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.

3) Σε μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλεύρι για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα.

4) Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά το καθένα.

5) Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

6) Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση μπισκότου από το ψυγείο και την καλύπτουμε με τη γέμιση.

7) Βάζουμε τη φόρμα σε μεγαλύτερο ταψί (για να εμποδίσουμε οποιαδήποτε διαρροή από το τσέρκι) και ψήνουμε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για τα πρώτα 20 λεπτά κι έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150oC και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα.

8) Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Δεμερτζή “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚέικ στη γάστρα με αλεύρι ολικής καρύδια και τρούφα
Επόμενο άρθροΑπλά υπέροχα φοντάν πορτοκαλιού με ολόκληρο πορτοκάλι και ινδοκάρυδο