Απίθανη ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα Μπεσαμέλ! - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Συνταγές

Απίθανη ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα Μπεσαμέλ!

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Υλικά

-1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
-500gr mix τυριών
-300 gr ζαμπόν για την κρέμα
-1 λίτρο γάλα
-1 αυγό
-100γρ κορν φλάουερ (3/4 της κούπας)
-1κτσ βούτυρο
-αλάτι, μοσχοκάρυδο προαιρετικά
-1 αυγό με 2κτσ νερό
-σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή φτιάχνοντας πρώτα την κρέμα Μπεσαμέλ.Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και κατόπιν προσθέτουμε το corn flower ανακατεύοντας ταυτόχρονα με τον αναδευτήρα. Αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας έως ότου αρχίσει να πήζει. Συνήθως χρειάζονται περίπου 10 λεπτά. Μόλις αρχίσει να πήζει, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το βούτυρο, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε και το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα ώστε το αυγό να μην βράσει. Αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα ώστε να κρυώσει η κρέμα.

Σε μία λαμαρίνα απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας ομοιόμορφα ακόμα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού εάν χρειάζεται για ακόμα καλύτερο άπλωμα.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε τη γέμιση. Παίρνουμε την κατσαρόλα με την κρέμα, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Απλώνουμε τώρα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια προσέχοντας να μην αγγίζει η γέμιση τα άκρα της λαμαρίνας, αφήνουμε δηλαδή ένα μικρό κενό. Ρίχνουμε και λίγο ακόμα τυρί σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη τυριών.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας στο τραπέζι και με ένα ποτήρι τα πατάμε ώστε να ισιώσουν. Απλώνουμε τα φύλλα αυτά στη λαμαρίνα και διπλώνουμε τις άκρες των κάτω φύλλων προς τα επάνω ώστε το μίγμα να κλειστεί ανάμεσα στα φύλλα σφολιάτας.

Βασικά η πίτα είναι έτοιμη προς ψήσιμο, αλλά προεραιτικά μπορείτε να την αλοίψετε με ένα αυγό που θα έχετε χτυπήσει σε ένα ποτήρι με δύο κουταλιές της σούπας νερό.

Για να μην φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο η πίτα μπορείτε με ένα πηρούνι να κάνετε στην επιφάνειά της τρύπες. Επίσης εάν σας αρέσει μπορείτε να απλώσετε και λίγο σουσάμι.

Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά στις αντιστάσεις. Κόβετε κρύα και είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

Καλή επιτυχία!

Δες την εκτέλεση της Συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor