Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Gewrgiopoulou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))” Υλικά: 1 πακέτο φύλλο σφολιατα 20 φέτες […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Gewrgiopoulou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο σφολιατα
20 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κυβάκια
2 μικρά κουτάκια κρέμα γάλακτος
500γρ. ρεγκάτο τριμμένο
500γρ. ανθότυρο
1/2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
αλάτι-πιπέρι (ανάλογα τις προτιμήσεις του καθένα)
1/2 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο,
σουσάμι

Εκτέλεση:
Σε μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με πιρούνι και ανακατεύουμε μαζί το ρεγκάτο.

Ρίχνουμε το ζαμπόν και τις κρέμες γάλακτος. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και 3 κουτ. σ. Ελαιολαδο βάζουμε στο πυρεξ λίγο ελαιόλαδο ή βουτυρο

Βάζουμε το ενα φυλλο σφολιάτας Ρίχνουμε ολοι την γεμιση και απο πανω το αλλο φυλλο

Χαράζουμε σε κομμάτια ως τα μισά με μαχαίρι και περιχύνουμε με το γάλα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις για 30′ λεπτά ή έως ότου ροδίσει ομοιόμορφα η πίτα μας.

Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε!

Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Gewrgiopoulou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”