Τέλειες για πάρτυ γενεθλίων αλλά και για ορεκτικό στο τραπέζι σας! Ωστόσο να γνωρίζετε ότι δεν ενδείκνυνται για περίοδο δίαιτας…

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

230 γραμμάρια ζαχαρούχου συμπυκνωμένου γάλακτος
1 δόση αλάτι
4 αυγά
1/2 κουταλάκι σόδα
700-800 γραμμάρια αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα αυγά, το ζαχαρούχο γάλα, την δόση το αλάτι και την σόδα.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και φτιάχνουμε την ζύμη. Η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει στο μπολ που την φτιάχνουμε, και για να γίνει αυτό θα πρέπει να προσέχουμε την ποσότητα του αλευριού. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι εκεί που θα απλώσουμε τη ζύμη.

Από την ζύμη που έχουμε φτιάξει, δημιουργούμε ένα ρολό το οποίο κόβουμε σε ίσα τεμάχια τα οποία κατόπιν διαμορφώνουμε σε μικρές μπάλες, τις βράζουμε σε καυτό λάδι έως ότου κοκκινίσουν.

Διαφήμιση

Αφού τις βγάλουμε από το λάδι, μπορούμε να σερβίρουμε κατά προτίμηση και με ζάχαρη άχνη.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΠώς καθαρίζουμε την παστή ρέγγα
Επόμενο άρθροΓια σήμερα.. μια πατσαβουρόπιτα με ωραίο τυρί