Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Πολύ ωραία ζύμη ΚΟΥΡΟΥ, καλοψημένα με πεντανόστιμη γέμιση. […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πολύ ωραία ζύμη ΚΟΥΡΟΥ, καλοψημένα με πεντανόστιμη γέμιση.
Νοστιμότατα, για καφεδάκι και σνακ γενικότερα, για τις λιγουρίτσες!

ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη

1 ποτήρι ηλιέλαιο
250 γρ γιαούρτι
3 φλ φαρίνα
1 κ.γ αλάτι
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι με το λάδι και ανακατέυουμε καλά. Μετά προσθέτουμε την φαρίνα και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι! Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Για την γέμιση με κιμά
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 σφηνάκι κρασί
1κ.γ πάπρικα γλυκιά
Αλάτι πιπέρι λάδι
Λίγο μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τριγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και τον κιμά και τον τριγαρίζουμε πατώντας το με το πιρούνι να ανοίξει καλά.

Ριχνουμε την πάπρικα το μοσχοκάρυδο και σβηνουμε με το κρασί. Αφηνουμε λίγο να εξατμιστεί αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσει και να πιεί τα υγρά του.

Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε στην παλάμη μου βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κιμά κλείνουμε μισοφέγγαρο και το πατάμε με το πιρούνι να κλείσει. Κανουμε και μερικά μόνο με κασέρι

Τα βαζουμε σε ταψακι με λαδοκολα τα αλείφουμε με ενα κροκο αραιωμενο σε λιγο γάλα βαζουμε λιγο σουσάμι η μαυροκουκι και ψηνουμε στους 180 με αερα μεχρι να παρει ωραίο χρώμα!

Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.