Υλικά
Μισό πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο (125 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη αχνη
1 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι (μέτρηση 200 ml νερού)
1 βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαφήμιση

Γέμιση
2 μήλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 χούφτα καρύδια
Από πάνω
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Καθαρίζουμε τα μήλα. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη , καρύδια και κανέλα στα τριμμένα μήλα . Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Ενώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγα σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα, βάζουμε στην άκρη ενα κουταλάκι γέμιση και τα κλείνουμε . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμών για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

via

Διαφήμιση

xrysessyntages.gr

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΜωσαϊκό με λευκή σοκολάτα
Επόμενο άρθροΓρήγορο Παστίτσιο με πένες.. Το κάτι άλλο!