Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:
600 γραμμαρια σιμιγδαλι αναμικτο(χοντρο-ψιλο)
220 γραμμαρια γιαουρτι στραγγιστο,
2 νεροποτηρα χλιαρο νερο,
1 νεροποτηρο ζαχαρη,
2 βανιλιες,
2 φακελακια μπεικιν παουντερ,
1 κουταλακι του γλυκου μαστιχα σε σκονη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ την ζαχαρη,το σιμιγδαλι,την μαστιχα,τις βανιλιες απανω τους το γιαουρτι και το μπεικιν!

Διαφήμιση

Ριχνουμε με.το ενα.χερι το νερο σιγα σιγα και με το αλλο ανακατευουμε απαλα το γιαουρτι με τα μπεικιν πρεπει να αρχισει να αφριζει!Μολις τελειωσουμε με το νερο ανακατευουμε ολα μαζι απαλα!

Τοποθετουμε το μιγμα σε ταψι(30 ν) το χτυπαμε.3 φορες πανω στον παγκο μας να ισιωσει καλα τοποθετουμε πανω αμυγδαλα και το ψηνουμε.στους 180 βαθμους προθερμασμενο !

Στα 20 λεπτα μολις παρει χρωμα το βγαζουμε το κοβουμε κομματια και το ξαναβαζουμε στο φουρνο να ψηθει μεχρι να παρει ωραιο χρωμα! ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε.4 νεροποτηρα νερο με 4 νεροποτηρα ζαχαρη για 5 λεπτα!

Οταν βγαλουμε το γλυκο ζεστο ριχνουμε ολο το σιροπι ζεστο!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή τυρόπιτα από την Μικρά Ασία – Γκιουζλεμέδες
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και κιμά αβγολέμονο