ΥΛΙΚΑ

1050 γρ γάλα

200 γρ σιμιγδάλι ψιλό

Διαφήμιση

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 αυγά

8 φύλλα κρούστας

200 γρ φέτα τριμμένη

140 γρ κεφαλοτύρι

1202201736583 (2)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί( διαμέτρου 30 εκ) και στρώστε

τα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας το καθένα ένα από αυτά.

Ζεστάνετε το γάλα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Ρίξτε μέσα το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνέχεια με σύρμα μέχρι να αρχίζει να πήζει.

1202201736587 (2)

Χτυπήστε τα  αυγά ,τραβήξτε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξτε τα μέσα.

Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

1202201736591 (2)

Προσθέστε τα τυριά .. Ανακατέψτε.

1202201736594 (2)

Η κρέμα είναι έτοιμη. Ρίξτε την  μέσα στην φόρμα.

Γυρίστε τα φύλλα προς τα μέσα ..Βουτυρώστε τα καλά.

1202201736597 (2)

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-165 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά

μέχρι να ροδίσει.

1202201736610 (2)

Βγάλτε την από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει λίγο προτού την σερβίρετε.

1202201736608 (2)

 

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣούπα βελουτέ φακές.
Επόμενο άρθροΗ νοστιμότατη Συνταγή της Ημέρας: Μακαρονοσαλάτα