Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
Όλη τη ζύμη τη μετράμε με ένα ποτήρι του νερού 330ml

Ενάμιση ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μάγια
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού ηλιέλαιο
μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
2 βανίλιες κάψουλες
3,5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν
1 ασπράδι αυγού
3 κουταλάκια σούπας κακάο
100gr φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
200 γραμμάρια κουβερτούρα

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με το ένα ποτήρι γάλα διαλύουμε τη μαγιά με μία κουταλιά ζάχαρη ανακατεύουμε με το σύρμα και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η Μάγια

Μετά βάζουμε το ηλιέλαιο τη ζάχαρη το υπόλοιπο γάλα ασπράδι τα ανακατεύουμε και βάζουμε σχεδόν όλο το αλεύρι κρατάμε δηλαδή Λίγο αλεύρι

Ζυμώνουμε χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο

Στο πρώτο μέρος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι στο δεύτερο μέρος ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο αφήνουμε και τα δύο σκεύη σκεπασμένα μία ώρα θα διπλασιαστεί ο όγκος τους

Μετά από μία ώρα χωρίζουμε την κάθε ζύμη στα τρία ανοίγουμε 3 φιλαράκια αλείφουμε με το φρέσκο βούτυρο το πρώτο και το δεύτερο μετά ανοίγουμε ένα τεράστιο φύλλο στρογγυλό

Τοποθετουμε το σκούρο φύλλο επάνω στο άσπρο βάζουμε χωρίζουμε σε τρίγωνα βάζω ένα κομμάτι σοκολάτα και τη λίγο από πάνω αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και λίγο βούτυρο λιωμένο

Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις 15 με 18 λεπτά

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε γρήγορα ρολάκια με μελιτζάνες, φέτα και σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΣιμιγδαλένιος χαλβάς, με ξεχωριστό στόλισμα!