Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Kitsikoudi-Hazinikolaou και το cook-bake.gr 

Στις 4 Δεκεμβρίου η εκκλησία μας γιορτάζει τη χάρη της Αγίας Βαρβάρας. Η Αγία Βαρβάρα είναι προστάτιδα του πυροβολικού και των παιδιών, τα οποία τα φυλάει από τις κακές παιδικές αρρώστιες, όπως την ευλογιά και άλλες. Για να την “γλυκάνουν” σε πολλά μέρη του τόπου μας την ημέρα της γιορτής της προσέφεραν μελόπιτες ή κολυβόζουμο, που στην Θράκη το έλεγαν “ΒΑΡΒΑΡΑ“. Ας δούμε μαζί αυτή την υπέροχη συνταγή:

Διαφήμιση

Υλικά
500γρ αποφλοιωμένο σιτάρι
100γρ ψημένο και σπασμένο σουσάμι
450γρ ζάχαρη
5 κουταλιές καβουρντισμένοαλεύρι
Νερό υπολογίστε πάνω από τη μισή κατσαρόλα ανάλογα πόσο χυλωμένη θα τη θέλετε
2 χούφτες καπνισμένα καρύδια
2 χούφτες σύκα
2 χούφτες σταφίδες
προαιρετικά συστήνω και χουρμάδες γίνεται πιο αρωματική και γευστική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για 20 λεπτά το σιτάρι και πετάμε το νερό. Έπειτα το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου σκάσει και μας αρέσει πόσο μαλακό το θέλουμε εμείς.

Δίπλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη τα σύκα, τις σταφίδες τους χουρμάδες. Όλα ψιλοκομμένα. Αφού βράσουν αρκετά, τα σβήνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου έχει βράσει το σιτάρι μας.

Στη συνέχεια καβουρντίζουμε το αλεύρι και αφού έχουμε πάρει 2 κουταλιές από τον ζωμό κάνουμε ένα χυλό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Έπειτα ρίχνουμε το σουσάμι, το οποίο το ψήνουμε να πάρει χρώμα και το στουμπίζουμε σε γουδοχέρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Το αδειάζουμε σε μπλοκάκια και πασπαλίζουμε από πάνω τα χοντροκομμένα καρύδια και την κανέλα μας.

Αυτή ήταν η συνταγή! Ελπίζουμε να σας άρεσε και να την απολαύσετε! Καλή επιτυχία και του χρόνου με υγεία!

Συνταγή από κ. Tzeni Kitsikoudi-Hazinikolaou. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες..

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ: cook-bake.gr

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο αφράτο γλυκό γεμάτο από νοστιμιά και αρώματα..
Επόμενο άρθροΑπερίγραπτοοοο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας