Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή με γιαούρτι αφράτη και ζουμερή..
Connect with us

Γλυκα

Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή με γιαούρτι αφράτη και ζουμερή..

Υλικά (Για ένα ορθογώνιο ταψί 26×36 εκ.) Για το Κέικ 150γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 150γραμ. σιμιγδάλι χονδρό 200γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα 4 αυγά βιολογικά 100γραμ. καστανή ζάχαρη (ή και λιγότερη) 1 κεσεδάκι γιαούρτι 150 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας Για το Σιρόπι 2 φλιτζάνια ζάχαρη, καστανή ή λευκή 2 ½ φλιτζάνια νερό 1 κομμάτι […]

Υλικά
(Για ένα ορθογώνιο ταψί 26x36 εκ.)
Για το Κέικ
150γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150γραμ. σιμιγδάλι χονδρό
200γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα
4 αυγά βιολογικά
100γραμ. καστανή ζάχαρη (ή και λιγότερη)
1 κεσεδάκι γιαούρτι
150 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας
Για το Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη, καστανή ή λευκή
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 κομμάτι φλοίδα λεμονιού
Για το ταψί
1 κ. σ. βούτυρο
1 κ. σ. σιμιγδάλι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το ταψί: αλείφουμε παντού το ταψί με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Το γυρίζουμε ανάποδα, το χτυπάμε με την παλάμη μας για μα πέσει το επί πλέον σιμιγδάλι.

Διαφήμιση

Μέσα σ΄ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τα τριμμένα αμύγδαλα.

Σπάζουμε και ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Τότε προσθέτουμε σε ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Κατόπιν ρίχνουμε το γιαούρτι κουταλιά-κουταλιά.

Διαφήμιση

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τμηματικά τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα το προετοιμασμένο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα για 45 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του γλυκού και να απομακρυνθεί από τα τοιχώματα του ταψιού.

Όσο περιμένουμε να ψηθεί το γλυκό, βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά.

Διαφήμιση
Όταν ψηθεί το γλυκό, το βγάζουμε από το φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε. Περιμένουμε μέχρι το γλυκό ν’ απορροφήσει όλο το σιρόπι.
 
Το σερβίρουμε μόνο του ή, προαιρετικά, με παγωτό μαστίχα.
Καλή επιτυχία!
Περισσότερα στο :  helengrblog
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!