Αμυγδαλωτά Σίφνου με υπέροχη γεύση
Connect with us

Γλυκα

Αμυγδαλωτά Σίφνου με υπέροχη γεύση

Υλικά 450 γρ Αμυγδαλόψιχα 1 ½ με 2 κούπες ζάχαρη 1/4 της κούπας νερό 1/3 της κούπας ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς (Μπορείτε να αραιώσετε συμπυκνωμένο ανθόνερο, 2 κουταλάκια του γλυκού σε 1/3 κούπας νερού) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την ζάχαρη, 1/4 κούπας ανθόνερο και το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε […]

Υλικά
450 γρ Αμυγδαλόψιχα
1 ½ με 2 κούπες ζάχαρη
1/4 της κούπας νερό
1/3 της κούπας ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς (Μπορείτε να αραιώσετε συμπυκνωμένο ανθόνερο, 2 κουταλάκια του γλυκού σε 1/3 κούπας νερού)

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την ζάχαρη, 1/4 κούπας ανθόνερο και το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει το σιρόπι να βράζει.
Ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σταματήσει να κολλάει στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για να Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μείγμα και το βάζουμε σε μία λαδόκολλα.

Βουτάμε τα χέρια μας στο ανθόνερο που έχει περισσέψει και πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού.
Τα καλύπτουμε παντού πασπαλίζοντας ζάχαρη πάνω τους.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lovefood

Διαφήμιση