Αμυγδαλωτά μανταρίνι - Είναι το πιο μυρωδάτο και ελαφρύ γλύκισμα
Connect with us

Συνταγές

Αμυγδαλωτά μανταρίνι – Είναι το πιο μυρωδάτο και ελαφρύ γλύκισμα

Η Συνταγή είναι από κ. Μαριάννα ΔεληγιαννάκηΘώμου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για πανέμορφα γλυκάκια γεμάτα από αρώματα και γεύση!

Υλικά:
500γ πλυμένες φλούδες μανταρινιού και ψιλοκομμένες
500γ ζάχαρη
100γ νερό
750γ αμυγδαλόψιχα τριμμένη, σκόνη
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε μια βρασιά στις φλούδες μανταρινιού και τις σουρώνουμε.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, και τις φλούδες και βράζουμε για 10′

Περιμένουμε να κρυώσει λίγο η “μαρμελάδα” και την πολτοποιούμε στο μούλτι.

Προσθέτουμε την αμυγδαλόψυχα και ανακατεύουμε. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, ή “αχλαδάκια” και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η Συνταγή είναι από κ. Μαριάννα ΔεληγιαννάκηΘώμου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση