Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

400 γρ μοσχαρίσιο κιμά
50 γρ φρέσκο βούτυρο
150 γρ κεφαλοτύρι
2-3 κουταλιές γαλέτα
2 αυγά
1 κρεμμύδι
250 γρ σάλτσα ντομάτας
1 ποτήρι λευκό κρασί
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 φύλλο σφολιάτας
1 κρόκο αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και όταν είναι έτοιμο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε περάσει από τον τρίφτη.

Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε πολλή καλά να χάσει τα υγρά του.

Όταν είναι έτοιμος προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Δες και αυτό!   ΚΛΩΣΤΑΡΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ

Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να χάσει τα υγρά του.

Τέλος προσθέτουμε την γαλέτα, τα χτυπημένα αυγά, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών.
Τις τυλίγουμε γύρο από τα φορμάκια για πουράκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε τις φόρμες και αφήνουμε να κρυώσουν.

Γεμίζουμε τα κρύα πουράκια με τον κρύο κιμά.
Προαιρετικά «κλείνουμε» τις άκρες με ροζέτες από πουρέ πατάτας.

Δες και αυτό!   Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά

foodaholics.gr

Διαφήμιση