Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 πιπεριές […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 ml γαλα
125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
1 αυγό
250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
100 gr κιτρινο τυρι τριμμενο
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ενα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν λίγο…
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι. Προσθέτουμε το μπεικιν, το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα , το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.

Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Απαλά, με μια μαριζ αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε τα τυριά και τις πιπεριές….δεν δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε τις θήκες των cupcakes και γεμίζουμε τα 3/4 μ’ενα κουτάλι….Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά, στους 170° , στον αέρα….

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.