Αγνός, σπιτικός χωρίς πρόσθετα.. χαλβάς με ταχίνι
Connect with us

Γλυκα

Αγνός, σπιτικός χωρίς πρόσθετα.. χαλβάς με ταχίνι

Η Συνταγή είναι από κ. Thomais Marinoy – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

460γρ.Ταχίνι

Για την καραμέλα:
260γρ ζάχαρη
Μία κουταλιά γλυκόζη
Μια κουταλιά νερό .
Μια βανίλια
100γρ αμύγδαλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(καβουρδιζουμε το σουσάμι ελαφρά και το κτυπαμε στο μουλτι με λίγο ηλιέλαιο, στα 250γρ σουσάμι ένα σφηνάκι ηλιέλαιο, )κάνουμε την προετοιμασία για το χαλβά.

Κάνουμε καραμέλα με 260γρ.ζαχαρη μια κουταλιά γλυκόζη και μια κουταλιά νερό.

Μόλις πάρει χρώμα η καραμέλα, την κατέβαζουμε από τη φωτιά και βάζουμε στο μάτι τα 460γρ.ταχίνι να ζεσταθεί για να μην παγώσει η καραμέλα ρίχνοντάς τη.

Αρχιζουμε να Ρίχνουμε την καραμέλα σιγά σιγά στο ταχίνι.

Ρίχνουμε μια βανίλια και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μόλις ενσωματώθηκε η καραμέλα με το ταχίνι το αδειαζουμε σε μια φόρμα και το άφηνουμε να κρυώσει

Η Συνταγή είναι από κ. Thomais Marinoy“Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!