Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Εύκολη συνταγή…. απλά υλικά…. γρήγορη εκτέλεση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε μια λεκάνη 5 αυγά +1 κούπα τσ. ζάχαρη.

Διαφήμιση

Προσθέτουμε 1 γιαούρτι(250 γρ)
2/3 κουπας τσ. σπορελαιο
λίγο κονιάκ (3κ.σ.)
2 βανίλιες και
ξύσμα πορτοκάλι

Στο τελος προσθέτουμε τα στεριά υλικα

1 κούπα τσ. αλευρι
2 κουπες σιμ. χοντρο
Μισή κούπα καρυδα(αν δε θέλετε βάλτε ίση ποσοτ. αλευρι)
1 μπεικιν

Γίνεται καλύτερο με αλεύρι και χοντρό σιμιγδάλι…. αν θες ψιλό δεν θα βάλετε αλευρι γιατί λασπωνει και δεν πίνει καλά το σιροπι

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά περίπου 45 λεπτά 200β και όταν το βγάλουμε ρίχνουμε χλιαρό το σιροπι

Αφήνουμε να πιεί καλά το σιρόπι… αργεί λίγο… και να φουσκώσει.

ΣΙΡΟΠΙ
3 Ποτήρια ζαχαρη
3 ποτήρια νερο
2κ.σ.χυμο λεμονι
1 φλούδα λεμονιου

Βράζουμε λίγο μέχρι να λιώσει η ζαχαρη.. περίπου 10 λεπτά…

Ταψί Νο-30

Το ινδοκάρυδο μπορεί να μπει ως ντεκόρ ή άμα το προτιμάς και μέσα!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΔυνατό μπισκοτογλυκό, νόστιμο και ελαφρύ
Επόμενο άρθροΝόστιμο αφράτο και πανέμορφο τυρόψωμο