Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”

Υλικά
1 φακελάκι δακρυάκια μαστίχας (5 γρ.)
1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ,ή βότκα
750 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μεγάλο γυάλινο βάζο τη μαστίχα με το τσίπουρο ή τη βότκα και το αφήνουμε ώσπου να λιώσει η μαστίχα, ανακινώντας συχνά.Αυτό θα το καταλάβουμε όταν τα δάκρυα της μαστίχας γίνουν μία μάζα και κάτσουν στον πάτο του βάζου.

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη να γίνει σιρόπι βράζοντας το για πέντε λεπτά,σβήνουμε το μάτι και μόλις κρυώσει, το ρίχνουμε στο βάζο με το οινόπνευμα και τη λιωμένη μαστίχα.

Κλείνουμε κι αφήνουμε στον ήλιο σαράντα μέρες.

Μετά το στραγγίζουμε σε τριπλό φίλτρο καφέ, σε καθαρό μπουκάλι γιατί η μαστίχα αφήνει ίχνη.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠρέπει να το φτιάξετε – Κρέμα καραμελέ με καρυδόπιτα
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμες Μπριζόλες Σολομού