Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Litsa Mouta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Υλικά 1 πακέτο κανταΐφι 450-500 γραμ. Γέμιση 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα 1 κουταλιά ζάχαρη 1 κουταλιά φρυγανιά 1 κουταλάκι κανέλα (αν θέλετε κ γαρύφαλλο) λίγο ξύσμα πορτοκαλιού 3-4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο για να μην σκορπάει όταν θα τυλίγω. Σιρόπι: 4 κούπες ζάχαρη (1 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Litsa Mouta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι 450-500 γραμ.
Γέμιση
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά φρυγανιά
1 κουταλάκι κανέλα (αν θέλετε κ γαρύφαλλο)
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
3-4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο για να μην σκορπάει όταν θα τυλίγω.

Σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη (1 κιλό)
4 κούπες νερό (1 λίτρο)
μια βανίλια
2 κουταλάκια λεμόνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση.
Ξάνουμε το κανταΐφι και παίρνουμε λωρίδες τυλίγουμε από μία κουταλιά από το μείγμα  μέσα και τοποθετούμε σε ταψάκι .

Αφού τα ετοιμάσουμε λιώνουμε  150 γραμ. Βούτυρο κ τα παίρναμε με το πινέλο από πανω. Σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο 20 λεπτά στους 180 ξεσκέπαστα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. την επόμενη έκανα το σιρόπι. Ζεστό σιρόπι όχι καυτό κρύο κανταΐφι.

Η Συνταγή είναι της κ. Litsa Mouta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση