Αγαπημένο και διαχρονικό γλυκό κεράσι .....και σε ποιον δεν αρέσει!
Connect with us

Συνταγές

Αγαπημένο και διαχρονικό γλυκό κεράσι …..και σε ποιον δεν αρέσει!

Η Συνταγή είναι από κ. Thaleia Gatsa‎ – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
1κιλο κερασια
1κιλο ζαχαρη
χυμο 3 λεμονιων
200γρ γλυκοζη (προαιρετικα )
2 βανιλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τα κερασια και τα βαζουμε για 2 ωρες σε μια λεκανη με νερο και τον χυμο των λεμονιων .
Βγάζουμε τα κουκουτσια και τα βαζουμε στην κατσαρολα με την ζαχαρη .Μια στρωση κερασια μια ζαχαρη εναλαξ .

Τα αφηνουμε για 4 ωρες .Τα βαζουμε στην φωτια να βρασουν ριχνοντας μονο ενα φλιτζανακι του καφε νερο .

Τα βραζουμε μεχρι να δεσει το σιροπι .
(καθως βραζουμε τα ξαφριζα ).

Τελος αφου κλεισουμε την φωτια ριχνουμε τις βανιλιες την γλυκοζη και μια κ.σ μελι .
(αν δεν σας δεσει ξαναβραστε το την αλλη μερα βγαλτε τα κερασια και αφηστε το σιροπι να δεσει .)

Τελος το βαζουμε στα βαζα

Η Συνταγή είναι από κ. Thaleia Gatsa‎ “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση