Αγαπημένο γλυκάκι - Λατρεμένοι εργολάβοι
Connect with us

Συνταγές

Αγαπημένο γλυκάκι – Λατρεμένοι εργολάβοι

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση

Υλικά:
320 γρ. αμύγδαλα λευκά η αμύγδαλο σκόνη + 100 γρ φιλέ αμύγδαλο επιπλέον για την επιφάνεια
600 γρ. άχνη ζάχαρη
70 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από 2 μεσαίου μεγέθους αυγά)
και 110 γρ. ασπράδι αυγού (από 3 μεσαίου μεγέθους αυγά) για τους εργολάβους η 145 γρ για τα μακαρόν
μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση η να φτιάξουμε μια ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΥΠΕΡΟΧΗ

Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι τα αμύγδαλα αρχικά μόνα τους να γίνουν σκόνη

Προσθέτουμε την άχνη και το πρώτο μέρος από το ασπράδι αβγού της συνταγής μας τα 70 γρ .

Τα αλέθουμε αρκετή ώρα περίπου 4-5 λεπτά. Αρχικά θα γίνουν σκόνη τα αμύγδαλα και έπειτα θα ενωθούν με το ασπράδι και την άχνη και θα γίνει μια σφιχτή μάζα, την οποία μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ .Ξεκινάμε να τη χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα και παράλληλα ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο ασπράδι της συνταγής λίγο λίγο να το φέρουμε το μείγμα εκεί που πρέπει

Διαφήμιση

Χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό και αφράτο σαν κρέμα που στέκετε και δεν απλώνει .

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλό στόμιο διαμέτρου 8-10 χιλιοστά. Με το κορνέ σχηματίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης εργολάβους σε μέγεθος δαχτύλου , και τους πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ .Όσο αμύγδαλο δεν κολλήσει επάνω το αφαιρούμε . Ψήνουμε 22-25 λεπτά στούς 180 βαθμούς . Μην περιμένετε να πάρουν πολύ χρώμα γιατί θα γίνουν παξιμαδάκια .

Για τα μακαρόν
κόβουμε με το κορνέ στρογγυλές ροζέτες και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς 19-22 λεπτά . Τους εργολάβους αφού κρυώσουν τους κολλάμε δύο δύο με μαρμελάδα βερίκοκο η με βουτυρόκρεμα που φτιάχνουμε ως εξης …..

Τα μακαρόν μόνο με κρέμα .

ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
200 γρ μαργαρίνη η βούτυρο τύπου LURPAK σε θερμοκρασία περιβάλλοντος με 60 γρ άχνη τα χτυπάμε για 15 λεπτά με το σύρμα στην γρήγορη ταχύτητα ..

Προσθέτουμε 20 γρ κονιάκ και χτυπάμε 2 λεπτά ακόμα ,,,συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας 100 γρ κρέμα γάλακτος

Χτυπάμε για 5-6 λεπτά και είναι έτοιμη για χρήση

Βάζουμε κρέμα στον ένα μέρος και τους κολλάμε το άλλο μέρος ..

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση