Αγαπημένοι λαχανοντολμάδες ΧΩΡΙΣ αυγολέμονο
Connect with us

Συνταγές

Αγαπημένοι λαχανοντολμάδες ΧΩΡΙΣ αυγολέμονο

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο λάχανο

για τη γέμιση:
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
1 μέτρια πατάτα τριμμένη
3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1/3 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
3 κσ λάδι
1κγ πελτέ
3/4 φλ ρύζι κίτρινο

χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσουν τα χοντρά μέρη. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορουμε να το δουλέψουμε

Ξεχωρίζουμε τα φύλλα του

Φτιάχνουμε τη γέμιση, γεμίζουμε τα φύλλα μου και τυλίγουμε τους ντολμάδες

Στον πάτο τις κατσαρόλας βάζουμε τα πιο χοντρά τμήματα από το λάχανο ή κάποια σκισμένα και από πάνω καλύπτουμε με τους λαχανοντολμάδες μου

Σκεπάζουμε με ένα βαρύ πιάτο και ρίχνουμε νερό μέχρι να τους σκεπάζει

Ρίχνουμε το λεμόνι και λίγο λάδι και αν θέλουμε λίγο επιπλέον αλάτι και βράζουμε για 35 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσει το ρύζι και να πιει τα ζουμιά του

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!