Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Pavlara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Το ταψι αυτο ειναι 2 δοσεις
1 κιλο κανταίφι
600 γρμ καρυδια. Δεν τα πηρε όλα
2 κουταλακια κανελα
500γρμ βουτυρο

Το γλυκο καυτο

Σιροπι 3 λεπτα βρασιμο
1 κιλο και 600 γρμ ζαχαρη
5 ποτηρια νερο
2 κουταλιες σουπας γλυκοζη
1 λεμονι στημενο
3 βανιλιες
2 ξυλακια κανέλας
Φλουδα απο ενα πορτοκαλι

Δες και αυτό!
Ένας πεντανόστιμος αλμυρός κορμός για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το σιροπι κρυο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξανουμε το κανταίφι και το σκεπαζουμε με μία βρεγμενη πετσετα. Βαζουμε στο μουλτι τα καρυδια με την κανέλα χοντροκομενα.

Λιωνουμε το βουτυρο και βουτυρωνουμε το ταψι. Περνουμε λίγο κανταιφι βαζουμε μία κουταλιτσα γλυκου γεμιση και τυλιγουμε ελαφρα σε ρολακια.

Οχι σφικτα.περιχυνουμε τα κανταιφακια με το βουτυρο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα για μιση ωρα στους 160 βαθμους. Σιροπιαζουμε το γλυκο καυτο το σιροπι κρυο.

Δες και αυτό!
Το πιο νόστιμο, αφράτο, κρεμένιο και τρεμουλιαστό παστίτσιο

Δεν σκεπαζουμε το ταψι

Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Pavlara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση