Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Καταπληκτική σεράvο και τόσο όμορφα φρουτοστολισμέvη. Θεϊκό γλυκό, κουταλιά και απόλαυση..

Υλικά
για παντεσπάνι

200γρ.ζαχαρη
5 αυγά
3 κοταλιες κακαο σκόνη
120 γρ φαρινα

Διαφήμιση

Εκτέλεση
Χτυπάμε αυγά και ζάχαρη για 8 λεπτά
Ανακατεύουμε σε μπολ αλεύρι και κακάο κοσκινισμενα
Ριχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαριζα
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180.

Υλικά και εκτέλεση για σερανο
Σερανο
20 γρ.νερο
180γρ.ζαχαρη
3 ασπράδια

Ριχνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις γίνει το σιρόπι προσοχη μην σας καεί ριχνουμε σιγα -σιγα στα ασπράδια μόλις σφίξει σταματάμε

Λιώνουμε κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί 200γρ.100 γρ. Κρέμα γάλακτος όταν κρυώσει την βαζουμε μέσα στην μαρέγκα.

Χτυπάμε 1/2 Ώρα πριν 2 Μόρφατ με 2 βανιλιες την αφήνουμε στο ψυγείο.Ριχνουμε την μαρέγκα μας μέσα και ανακατεύουμε με μια μαριζα.

Γκαναζ για επικάλυψη 2 κουβερτουρες 250γρ. 150 γρ.σαντιγι.

*το παντεσπάνι το φτιάχνω μια μέρα πριν για να κοπεί σωστα*

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Athena Kousta“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο σκέτο όνειρο με ωραίο χρώμα και λαχταριστή κρέμα!
Επόμενο άρθροΆκρως δελεαστικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι