Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2 κιλά ώριμα βερίκοκα
2 κιλά ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα βερίκοκα και τα χωρίζουμε
μ’ ένα μαχαιράκι στην μέση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι.
Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα μια στρώση βερίκοκα, μια στρώση ζάχαρη εναλλάξ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 8-10 ώρες περίπου.

Έπειτα την βάζουμε να βράσει και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Μόλις ξαφρίσουμε καλά βάζουμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ για να τα λιώσουμε , όχι τελείως να έχει μικρά κομματάκια.

Δες και αυτό!
Κλασική και αγαπημένη συνταγή οι γίγαντες στο φούρνο. Μελωμένοι με υπέροχη γεμάτη γεύση.

Τα Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι.
Σε 30 λεπτά περίπου είναι έτοιμη.
Αποστειρώνουμε βάζα και όταν ετοιμαστεί η μαρμελάδα όπως είναι καυτή την ρίχνουμε μέσα στα ζεστά βάζα.

Κλείνουμε τα καπάκια και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Φυλάσσονται στα ντουλάπια και όταν ανοιχτούν θέλουν ψυγείο.

Δες και αυτό!
Βασική Συνταγή για Τσουρέκια

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Διαφήμιση