Η Συνταγή είναι της κ. Ασπα φλωρο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
700 αλεύρι ,
2 κούπες του τσαγιού νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
λίγο ζάχαρη,
15γρ μαγιά φρέσκια,
4 κσ λάδι ελαιόλαδο,

ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλο πατάτες ανάλογα το μέγεθος αν είναι μεγάλες ποιο λίγες,
μαϊντανό,
αλάτι,
πιπέρι,
λίγο ελαιόλαδο,
λίγο άνηθο,
1 κρεμμύδι ξερό η φρέσκο ότι θέλετε

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό την μαγιά και την ζάχαρη σε ένα μπολ να ενεργοποιηθεί η μαγιά την αφήνουμε κάνα δεκάλεπτο.
Ρίχνουμε το λάδι το αλεύρι και το αλάτι ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για καμιά ώρα.

Βράζουμε τις πατάτες να βράσουν τις καθαρίζουμε τις πατάμε με το πιρούνι ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι τον άνηθο ρίχνουμε λίγο λάδι το αλάτι το πιπέρι κάνουμε μπαλάκια την ζύμη.
Την ανοίγουμε .

Βάζουμε την γέμιση και κάνουμε ένα μισοφέγγαρο κλείνουμε καλά με ένα πιρούνι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγα λεπτά.
Βάζουμε το λάδι στην φωτιά μισό σπορέλαιο και μισό ελαιόλαδο τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα!!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Ασπα φλωρο “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροYπέροχο cheececake με τραγανή βάση από μπισκότα oreo
Επόμενο άρθροΈνα αλλιώτικο ιμάμ μπαϊλντί