Αγαπημένα νηστίσιμα Ροξάκια
Connect with us

Γλυκα

Αγαπημένα νηστίσιμα Ροξάκια

ΥΛΙΚΑ  αλευρι – 500 γρ. περιπου, (μπορει και λιγοτερο) για ολες τις χρησεις χυμό πορτοκάλι – 1/2 νεροποτηρο φυσικο καλαμποκελαιο – 1/2 νεροποτηρο Ξυσμα απο πορτοκαλι – απο 1 πορτοκαλι μαγια – 1 φακ.ξερη μπεικιν παουντερ – 1/2 φακ. βανιλια – 1 κακαο – 2 κ.σουπας κανελα – 1 κ.γλυκου γεματο σκονη γαρυφαλο – 1/2 κ.γλυκου αλατι – 1 πρεζα καρυδια – 60 γρ. τριμμενο ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ζαχαρη – 1/2 κιλο νερο – 2 νεροποτηρα βανιλια – 1 κανελα – 1 ξυλακι χυμό λεμόνι – απο μισο λεμονι […]

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

αλευρι – 500 γρ. περιπου, (μπορει και λιγοτερο) για ολες τις χρησεις
χυμό πορτοκάλι – 1/2 νεροποτηρο φυσικο
καλαμποκελαιο – 1/2 νεροποτηρο
Ξυσμα απο πορτοκαλι – απο 1 πορτοκαλι
μαγια – 1 φακ.ξερη
μπεικιν παουντερ – 1/2 φακ.
βανιλια – 1
κακαο – 2 κ.σουπας
κανελα – 1 κ.γλυκου γεματο σκονη
γαρυφαλο – 1/2 κ.γλυκου
αλατι – 1 πρεζα
καρυδια – 60 γρ. τριμμενο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ζαχαρη – 1/2 κιλο
νερο – 2 νεροποτηρα
βανιλια – 1
κανελα – 1 ξυλακι
χυμό λεμόνι – απο μισο λεμονι και την λεμονοκουπα
γλυκοζη – 3 κ.σουπας

Εκτέλεση
Σε λεκανη βαζουμε το σπορελαιο,τον χυμο πορτοκαλιου,την μαγια το ξυσμα πορτοκαλιου και ανακατευουμε με το συρμα.

Κατοπιν ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι οπου εχουμε ανακατεψει(μεσα στο αλευρι) το μπεικιν,την βανιλια,το αλατι

και αρχιζουμε να ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη και ευπλαστη ζυμη.

Πλαθουμε σε ρολο την ζυμη και παιρνουμε το 1/3. Το τοποθετουμε σε μπολ και προσθετουμε το κακαο,την κανελα,το γαρυφαλο το καρυδι και ζυμωνουμε μεχρι να ενωθουν καλα ολα τα υλικα.

Στρωνουμε στον παγκο μας λαδοκολλα βαζουμε την ασπρη ζυμη και την ανοιγουμε σε παραληλογραμμο σχημα…
Δείτε την συνέχεια στο  syntagestisgogos

Διαφήμιση