Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “lixoudiesmarifanis”

Υλικά
για περίπου 40 κομμάτια:

250 γρ. μαργαρίνη φυτική ξεπαγωμένη
6 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
3 κουτ.σ. κορν φλάουρ
1/2 φακελάκι baking powder
2 κάψουλες εσάνς βανίλιας
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μαρμελάδα βερίκοκο για τη γέμιση
σοκολάτα κουβερτούρα υγείας για την επικάλυψη
τριμμένο καρύδι/ αμύγδαλο/φουντούκι/τρούφα για διακόσμηση

Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη για 15 λεπτά να μαλακώσει σε χαμηλή ταχύτητα και μετά τα πρώτα πέντε λεπτά ανεβάζουμε στη δυνατότερη σκάλα μέχρι να γίνει κρέμα η μαργαρίνη. Προσθέτουμε την άχνη, το χυμό, τη βανίλια, το baking και το κορν φλάουρ. Τελευταίο προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή κρέμα. Γεμίζουμε ένα κορνέ με πλατιά μύτη ή μύτη αστεριού και σχηματίζουμε μπισκότα μακρόστενα πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραιά μεταξύ τους γιατι θα απλώσουν λίγο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες. Αμέσως βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς.

Διαφήμιση

Μαλακώνουμε με πιρούνι τη μαρμελάδα, αλείφουμε κάθε μπισκοτάκι και κολλάμε το ταίρι του. Αφήνουμε να σταθεροποιηθούν τα πτι φουρ για 30 λεπτά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε ένα ένα τα πτι φουρ απ’ τη μια πλευρά τους. Σ’ αυτό το σημείο κι όσο η σοκολάτα είναι ακόμα ρευστή πάνω στα μπισκότα πασπαλίζουμε με τα υλικά διακόσμησης που προτιμούμε.
Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα αποθηκεύουμε τα βουτήματα σε αεροστεγές δοχείο!

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : “lixoudiesmarifanis”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμοι Γεμιστοί Κολοκυθοανθοί
Επόμενο άρθροΑφράτο Κουλίτς με γλάσο από ζάχαρη άχνη και ζελατίνη κατευθείαν από την Ρωσία