Η Συνταγή είναι από κ. Stella Zormba – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1350 γραμμ γάλα φρεσκο
1 φλυτζανι σιμιγδάλι ψιλο
1/2 φλυτζ ζαχαρι
5 αυγα
4 βαννιλιες
Ξυσμα λεμονιου
1πακετο λουρπακ
1 πακέτο φύλλο κρουστας

Για το σιροπι
4 φλυνζ ζαχαρι
2και 1/4 νερο
2 κουταλ λεμονι
1 ξύλο καννελα
Μισό φλυνζ του καφέ κονιακ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα το σιδγαλι την ζαχαρι τους κρόκους την βαννιλιααι 3 κουταλιές βούτυρο να βράσουν μόλις πυξουν λίγο κτυπά με τα ασπραδια μαρέγκα

Αφού έχει η κρέμα κρυώσει λίγο για να μην κόψουν τα σπραδια τα ενώνουμε

Στρώνουμε τα φυλλα 7 κάτω ανάμεσα αλείφουμε με το βούτυρο

Ρίχνουμε την κρέμα και στρώνουμε τα υπόλοιπα χαράζουμε και ραντίζουμε με λίγο νερο το ψήνουμε για 1 ώρα αέρα με κατω στους 170

Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτα και το σιρόπιαζουμε και τα 2 ζεστα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Stella Zormba – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.