Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ 2 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές 3 κ.σ. αμαρέτο 1 φλ. βραστό νερό Για την κρεμα τυριού 2 πακέτα τυρί κρέμα light σε θερμοκρασία δωματίου 4 κ.σ. ζάχαρη (ίσως και λίγο επιπλέον κατά βούληση) 1 συσκευασία (500 γρ.) φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή και παγωμένη 1 φλ. […]

Διαφήμιση

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
3 κ.σ. αμαρέτο
1 φλ. βραστό νερό
Για την κρεμα τυριού
2 πακέτα τυρί κρέμα light σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. ζάχαρη (ίσως και λίγο επιπλέον κατά βούληση)
1 συσκευασία (500 γρ.) φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή και παγωμένη
1 φλ. ξύσμα σοκολάτας
2 κ.σ. κακάο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Για το ελαφρύ τιραμισού χωρίς αυγά, βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ και τη ζάχαρη, το αμαρέτο και το βραστό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Βουτάμε τη μια συσκευασία σαβουαγιάρ στον καφέ και κάνουμε μια στρώση σε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα. Χτυπάμε για 1 λεπτό στη μεσαία ταχύτητα. (Δεν παραχτυπάμε το μείγμα).

Απλώνουμε τη μισή κρέμα τυριού στα σαβουαγιάρ. Πασπαλίζουμε το μισό ξύσμα σοκολάτας. Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ στον καφέ και τα κάνουμε από πάνω στρώση.

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με το ξύσμα σοκολάτας. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.

argiro