Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Για τις λαλαγγίτες (κρέπες):

2 ποτηρια νερο
1 1/2 ποτηρι αλευρι
αλατακι

Για το κοτόπουλο:

ενα μετριο κοτοπουλο τεμαχισμενο σε μικρα κομματια
2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
1 1/2 κρασοποτηρο λαδι
ντοματα σπιτικη η ντοματακια ψιλοκομμενα
αλατι
μαυροπιπερο
κοκκινο καυτερο πιπερι
2 ποτηρια νερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις λαλαγγίτες:

Αφου καψουμε καλα το σατς (στρογγυλη πετρα πανω στην οποια ψηνουμε τις λαλαγγιτες μας), ανακατευμε καλα τα υλικα για τον χυλο μας. Με ενα φλυτζανακι του καφε ριχνουμε τον χυλο πανω στην πετρα και ψηνουμε τις λαλαγγιτες μας οπως ακριβως κανουμε με τις κρεπες στο τηγανι.

Δες και αυτό!
Σπιτική πίτσα με κυπριακή πίτα με φέτα, κοτόπουλο, ντομάτα και ρόκα

Αφου τις ψησουμε και κρυωσουν καλα, τις βαζουμε την μια επανω στην αλλη με λιγο αλευρακι αναμεσα για να μην κολλησουν και τις κοβουμε σε τετραγωνα κομματακια,
σ ενα μετριο ταψακι τις στρωνουμε ορθιες την μια διπλα στην άλλη.

Για το κοτόπουλο: Κοβουμε το κρεμμυδι μας μεσα στην κατσαρολα με το λαδι και τσιγαριζουμε, ριχνουμε τα κομματια του κοτοπουλου και συνεχιζουμε το τσιγαρισμα, σβηνουμε με την ντοματα μας, ριχνουμε το αλατοπιπερο και το νερο και το αφηνουμε να βρασει.

Δες και αυτό!
Νόστιμα Χοιρινά Μπριζολάκια με μέλι και μουστάρδα, που θα γλύφεις τα δάκτυλά σου

Όταν τελειωσει το βρασιμο, θελουμε αρκετο ζουμακι στην κατσαρολα μας για να φουσκωσουν οι λαλαγγιτες μας

Στο ταψί: αφου εχουμε ετοιμο και γεματο το ταψι μας με τις κομμενες λαλαγγιτες βαζουμε με προσοχη επανω τα κομματια του κοτοπουλου και ριχνουμε ολο το ζουμακι του φαγητου μας, αναβουμε τον φουρνο μας στους 200 βαθμους και περνανε για 15 λεπτα το φαγακι μας απο ενα μικρο ψησιμο (παλια δεν το εψηναν το εριχναν μονο επανω και περιμεναν μεχρι να τραβηξει ολα το ζουμακι).

Δες και αυτό!
Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή είναι δύσκολο να βρείτε την πετρα (σατς) μπορειτε να κανετε τις λαλαγγιτες (κρεπες) στο τηγανι.

mageirikesdiadromes.gr

Διαφήμιση