Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Katechis “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υλικά
Μισό κιλό κανταΐφι
Ένα Βιτάμ
Ένα κουτί άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
7 κουταλιές νηστίσιμο γάλα
5 ποτήρια νερό όχι μεγάλα
10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτί φυτική σαντιγί ερμολ

Σιρόπι
5 ποτήρια όχι μεγάλα νερό
5 ποτήρια ζάχαρη
Λεμόνι
Και ξυλάκια κανέλας
Αμύγδαλο φιλέ και κερασάκια για διακόσμηση

Διαφήμιση

Εκτέλεση
Άνοιξα πολύ καλά το κανταΐφι έλιωσα τη Βιτάμ και το έριξα στο προσεκτικά στο κανταΐφι
Το έψησα μέχρι να ροδίσει καλά το άφησα κρύωσε τελείως και έριξα το σιρόπι προσεκτικά λίγο λίγο να πάει παντού

Κρέμα πρώτη
Μέτρησα το νερό το γάλα τη ζάχαρη το έβαλα και έγινε χλιαρό έριξα σε ένα μπολ το άνθος αραβοσίτου και έριξα λίγο από το υγρό χλιαρό μείγμα για διαλυθεί καλά το γύρισα στη πρώτη κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά μέχρι να πήξει.

Μόλις έπηξε καλά το άφησα να γίνει χλιαρό του έβαλα μια μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα. Και το έστρωσα πάνω από το κανταΐφι χτύπησα την φυτική με την ζάχαρη άχνη το έστρωσα και αυτό τέλος το αμύγδαλο και τα κερασάκια

Να σημειώσουμε ότι αυτό το ταψί μου έβγαλε 30 κομμάτια μεγάλα η συνταγή που έδωσα είναι μια κανονική δόση.
Εγώ έκανα περισσότερη με 3 κουτιά ερμολ.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Katechis “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπουρεκοκαρυδορολακια – Απλά φανταστικά – Όλες οι νοστιμιές σε μία μπουκιά!
Επόμενο άρθροΑγαπημένος Χαλβάς Φαρσάλων