Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Fotini Bahatouri – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”. ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ: Παίρνουμε 3.500γρ […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Fotini Bahatouri – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ:
Παίρνουμε 3.500γρ χοιρινή σπάλα ολόκληρη και την ανοίγουμε όπου είναι πιο χοντρή!
Το πασαλείβουμε με μείγμα από ελαιόλαδο, μουστάρδα, λίγο μέλι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι!
Το τυλίγουμε ενώ έχουμε βάλει στο κέντρο του κρέατος λωρίδες από πιπεριά Φλωρίνης και γραβιέρα κομμένη σε λεπτές φέτες!
Το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στο φούρνο για 2.5 ώρες περίπου, στους 200 βαθμούς κελσίου και 10 λεπτά πριν ψηθεί το ανοίγουμε και το γλασάρουμε με τα ζουμιά του ώστε να πάρει χρώμα!

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ:
Ζητάμε να μας κόψουν τα μπούτια γαλοπούλας σε παιδακια και καθαρίζουμε πατατες κυδωνάτες, τις βάζουμε στο ταψί και τις πασαλιβουμε με μείγμα από ελαιόλαδο, μουστάρδα, χυμό πορτοκαλιού, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, το ίδιο και τα παιδακια και στρώνουμε στο ταψί από κάτω τις πατατες και από πάνω τα παιδακια!
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου περίπου 1.5 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα!

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΆ:
Παίρνουμε λαχανικά όπως μελιτζάνες, καρότα, κολοκυθακια, πιπεριές πράσινες και κόκκινες κομμένα μπαστουνάκια!
Τα βάζουμε στο ταψί και τους προσθέτουμε ελαιόλαδο, θυμάρι, λευκό κρασί, βαλσαμικό ξύδι με σύκο, αλάτι και πιπέρι!
Τα ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ψηθούν! Μόλις ψηθούν τα λαχανικά τους προσθέτουμε φέτα θρυμματισμένη!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ:
Περιέχει λάχανο άσπρο και κόκκινο, φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαϊντανό, τριμμένα καρότα και ρόδι!
Την περιχύνουμε με μείγμα από ελαιόλαδο, μουστάρδα, χυμό πορτοκαλιού και αλάτι!

Η Συνταγή είναι της κ. Fotini Bahatouri – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.

Διαφήμιση