Google Translate EnglishGermanGreek

Η Εκτέλεση είναι από κ. Ευα Χαριτου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:

5 αυγά
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 ποτήρι σπορελαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
400 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ
100 γραμμάρια κακάο
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν να ασπρίσουν να στέκεται το μίγμα

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, το σπορέλαιο

Τέλος, σιγά σιγά αλεύρι, κακάο, βανιλια εναλλαξ

Βουτυρώνουμε και βάζουμε κακάο κάτω και πλάγια στο ταψι μας η και στην φόρμα 28 ή και 30 τοποθετουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 1 ώρα αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο τον φούρνο

ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας ή 50 γραμμάρια κουβερτουρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό την ζάχαρη και την φλούδα για 6 λεπτά, το κατεβάζουμε και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνουμε να λιώσουν

Σιροπιαζουμε καυτό κέικ κρύο σιρόπι!

ΓΛΑΣΣΟ:
200 γραμμάρια κουβερτουρα με 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατευουμε να γινει λεία, την κατεβάζουμε

Προσθετουμε 1 κουταλια βούτυρο, ανακατευουμε και περιχύνουμε το κέικ

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Τζένη Τσανακτσιδου “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.