Η Συνταγή είναι της κ. Γιάννης Τσεκούρας-Ασπασία Βασιλάκου – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.

Διαφήμιση

Υλικά για ταψί(40αρι)
12 αυγά
12 κουτ.σούπας ζάχαρη
12 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι baking powder
2 καψουλακια βανίλια
ΧΩΡΙΣ Αλεύρι, λάδι, γάλα ή γιαούρτι

Εκτέλεση
Χτυπάω πολύ καλά τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίχνω μετα σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζω το χτύπημα.

Αδειαζω σε βουτυρωμενο ταψί και ψήνω στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις για 1 ωρα περίπου.

Για να δουμε αν ψήθηκε κάνουμε το γνωστό κόλπο με το μαχαίρι ή με μια οδοντογλυφίδα.

Για το σιρόπι
3μισι κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 βανίλια.
Απαραίτητη προϋπόθεση για το αφρατεμα του γλυκού ( τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία χώρου).

*ζεστό σιρόπι – χλιαρό ραβανί.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Γιάννης Τσεκούρας-Ασπασία Βασιλάκου“Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΤι θα λέγατε για Ραβανί με ινδοκάρυδο;
Επόμενο άρθροΕύκολη συνταγή για λαχταριστά Μπισκότα με λιναρόσπορο