Ένας διαφορετικός χαλβάς σιμιγδαλιού που θα σας ξετρελάνει
Connect with us

Γλυκα

Ένας διαφορετικός χαλβάς σιμιγδαλιού που θα σας ξετρελάνει

Η Συνταγή είναι από κ. Leonidas Tarenidis‎ – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
½ φλιτζ. ελαιόλαδο (εγώ προτίμησα Αγουρέλαιο)
2 φλιτζ. Ψιλό Σιμιγδάλι
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλιτζ. ταχίνι ολικής άλεσης
1 φλιτζ. μέλι
4 φλιτζ. νερό ( μπορείτε και 4 ½ για να μην είναι πολύ σφικτός)
Χυμό από 2 Μανταρίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο το λάδι (δεν το καίμε!) και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι για να το καβουρδίσουμε σιγά σιγά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφένιο χρώμα.(περίπου 10 λεπτά)

Χτυπάμε στο μπλέντερ το χυμό μανταρινιού με το ταχίνι

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη ζάχαρη μέσα στο νερό ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.Προσθέτουμε το μέλι,τις σταφίδες (τις οποίες έχουμε μουλιάσει σε ½ φλιτζ. Νάμα ή κρασί Μαυροδάφνη για 20 λεπτά)και τέλος το ταχίνι.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει βράση

Διαφήμιση

Τραβάμε στην άκρη και προσθέτουμε λίγο λίγο και προσεκτικά το σιρόπι ανακατεύοντας για να ενσωματωθεί στο σιμιγδάλι

Θα πήξει σχετικά γρήγορα οπότε ανακατεύουμε συνεχώς με απαλές κινήσεις

Αδειάζουμε το χαλβά σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.(25 λεπτά)

Αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε

Η Συνταγή είναι από κ. Leonidas Tarenidis‎ “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.

Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!