Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Τέλειο.. ότι καλύτερο για κυριακάτικο γλυκο. Πολύ έξυπνη […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Τέλειο.. ότι καλύτερο για κυριακάτικο γλυκο.
Πολύ έξυπνη ιδέα και γρήγορη, με ελαφριά κρέμα!

ΥΛΙΚΑ
2 πακ. Σαβαγιάρ σπασμένα σε κομμάτια
1 ποτήρι σοκολατουχο γάλα

Κρέμα σοκολάτας…
1200 ml φρέσκο γάλα
1 κ.σ. εσάνς βανίλια
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. κακάο άγλυκο
300 γραμ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, τη βανίλια….

Κοσκινίζουμε στο κρύο γάλα, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Ανακατεύοντας αφήνουμε να βράσει…Η κρέμα είναι έτοιμη όταν χοντρές φουσκάλες εμφανίζονται στην επιφάνεια.

Αφού δέσει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε να λιώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως….

Σαντιγί
2 φακ. Garni βανίλια
400 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτα μέχρι να σφίξει η σαντιγί…

Στήσιμο
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ ή ατομικά μπολάκια… βάζουμε λίγο από την κρέμα σοκολάτας κάτω κάνουμε ροζετες από την σαντιγι … βουτάμε λιγο τα σαβαγιαρ στο γαλα και κάνουμε μια στρώση… ξανά κρέμα σοκολάτας, ξανα σαντιγί, σαβαγιαρ και επαναλαμβάνουμε…

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.