Ζεστό ρόφημα με μήλο, κανέλα και πορτοκάλι

Υλικά:

1/2 λίτρο χυμό μήλου 2 φλ. χυμό πορτοκάλι 2 κ.σ. κόκκινες καραμέλες κανέλλας 1 κ.γ. φρέσκο πιπέρι 2,5 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

-Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τον χυμό μήλου, τις καραμέλες κανέλας, τον χυμό πορτοκαλιού και το πιπέρι. -Μόλις βράσει το μείγμα μειώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 ακόμα λεπτά. -Σουρώνετε. Ρίχνετε το μέλι και ανακατεύετε. Το ρόφημα σερβίρεται ζεστό!
(Συνταγή: lovecooking.gr)

Διαφήμιση

bananes me nifades vromis

 Ρόφημα με μπανάνες και νιφάδες βρώμης

Yλικά:

1 λίτρο γάλα φρέσκο 3 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης 2 κουτ. μέλι 10 σπόρους κάρδαμο 1 ξύλο κανέλλας 30 γρ. τσιπς μπανάνας ½ κ. γ. καρύδι ψίχα σπασμένη ½ κ. γ. αμυγδαλόψιχα άψητη και χωρίς αλάτι

Εκτέλεση:

-Σε βαθύ σκεύος ρίξτε το γάλα μαζί με το κάρδαμο και το ξύλο κανέλας και βράστε έως ότου «βγουν» τα αρώματα. -Προσθέστε τα τσιπς μπανάνας και τους ξηρούς καρπούς και συνεχίστε το βρασμό σε μέτρια φωτιά. -Συμπληρώστε τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός. -Σερβίρετέ το ζεστό και γαρνίρετε την κάθε κούπα ή το μπολ με λίγα κουάκερ. (Συνταγή: homefood.gr)

aromatiko rofima karida

Αρωματικό ρόφημα καρύδας

Υλικά:

1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο 2 – 4 κ.γ. ινδοκάρυδο τριμμένο 1,5 κ.γ. κορν φλάουρ 1,5 κ.γ. φρουκτόζη 1 βανίλια

Εκτέλεση:

-Βάζετε τα 2/3 του γάλακτος να ζεσταθεί. -Στο υπόλοιπο διαλύετε το κορν φλάουρ και τη βανίλια. -Κατεβάζετε το γάλα από τη φωτιά και προσθέτετε το κρύο μείγμα γάλακτος και το τριμμένο ινδοκάρυδο. -Ανακατεύετε καλά. -Ξαναβάζετε στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρευστο. Σερβίρετε ζεστό σε φλιτζάνι. (Συνταγή: sintagespareas.gr)

rofima me biscuitsΔυναμωτικό ρόφημα μπισκότου

Υλικά:

1 πακέτο πτι μπερ 1 λίτρο γάλα (4 κούπες) 480 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες) 4 κ.σ. κονιάκ 8 κ.γ. κακάο σκόνη

Εκτέλεση:

-Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να κάψει. -Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει. -Συμπληρώνετε με το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τελευταίο προσθέτετε το κονιάκ. -Πριν το σερβίρετε, ζεσταίνετε ξανά όλο το μίγμα. -Γεμίζετε γυάλινα ποτήρια του κονιάκ με τη ζεστή σοκολάτα και πασπαλίζετε με τριμμένο μπισκότο. (Συνταγή: papadopoulou.gr)

rofima me almondΖεστό ρόφημα αμυγδάλου

Υλικά:

Διαφήμιση

2 ποτήρια ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ψιλοτριμμένα 4 ποτήρια νερό 2 ξυλάκια κανέλλα 4 κ.τ.σ. ζάχαρη

Eκτέλεση:

-Βράζετε το νερό. «Περνάτε» την αμυγδαλόψιχα από πολύ λεπτή σίτα. -Ρίχνετε σιγά-σιγά το ζεστό νερό από πάνω ώσπου να λιώσει η αμυγδαλόψιχα. -Το υγρό αυτό το τοποθετείτε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την κανέλα. -Το αφήνετε να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο να σερβιριστεί! (Συνταγή: lovecooking.gr)

Καλή ξεκούραση! Ζεστές και γεμάτες θαλπωρή οι μέρες του χειμώνα!

Διαφήμιση

trip-travel

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμη Μελαχρινή με μπόλικο σιρόπι
Επόμενο άρθροΤα πιο Απολαυστικά κασεροπιτάκια που έχετε δοκιμάσει με σπιτική ζύμη