Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ακτινίδια σκληρά καθαρισμένα και κομμένα
1200 ζάχαρη
2 κούπες νερό
Χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε στρώσεις τα ακτινίδια και την ζάχαρη…

Κλείνουμε και τα αφήνουμε όλο το βράδυ…

Την επόμενη μέρα Ρίχνουμε το νερό και βραζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ακτινίδια…

Τα σουρώνουμε, προσθέτουμε στο σιρόπι τον χυμό και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να δέσει… Στα τελευταία 2 λεπτά Ρίχνουμε μέσα και τα φρούτα μας…

Μόλις είναι έτοιμο Ρίχνουμε το γλυκό μας σε καυτά βάζα που έχουμε σποστειρωσει, κλείνουμε και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν….

Συνοδεύεται πολύ ωραία με γιαούρτι…

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακά και άκρως λαχταριστά σοκολατένια μελομακάρονα
Επόμενο άρθροΕκπληκτική τούρτα σκακιέρα, σκέτη υπερπαραγωγή!