Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η εκτέλεση είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Ροδοκόκκινη πιτούλα, πολύ λαχταριστή που όταν την κοιτάς […]

Διαφήμιση

Η εκτέλεση είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ροδοκόκκινη πιτούλα, πολύ λαχταριστή που όταν την κοιτάς ξελιγώνεσαι..

ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια φύλλα κρούστας
400 γραμμάρια τυρί φέτα
100 gr τυρί Gouda
100gr σκληρό τυρί Δανίας
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 αυγά
ένα τέταρτο κούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιακι του γλυκου μπεικιν
Πιπέρι και πάπρικα γλυκιά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίστε τα φύλλα κρούστας σε ένα μπολ, ανακατέψτε σε μια λεκάνη τα τυριά μαζί με το πιπέρι

Βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί και ρίξτε κάτω αρκετά φύλλα και ραντίστε τα με λιωμένο βούτυρο

Στη συνέχεια ρίξτε πάνω τυριά , ρίχνετε φύλλα κρούστας και τυριά μέχρι να τελειώσουν και παράλληλα ραντίζετε με το πινελάκι σας το λιωμένο βούτυρο

Τέλος χτυπήστε τα τρία αυγά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη μία κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Ανακατέψτε καλά

Ρίξτε πάνω στην τυρόπιτα πασπαλίστε με την πάπρικα αφήστε να τραβήξει λίγο τα υγρά της

Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.